Ekonomi

Brent petrolün varil fiyatı 82,66 dolar

Dün 83,34 dolara yükselen Brent petrolün varil fiyatı günü 82,77 dolardan tamamladı. Brent petrolün varil fiyatı bugün kapanış saat 09.50’ye göre yüzde 0,13 azalarak 82,66 dolara ulaştı. Aynı zamanda West Texas Intermediate (WTI) ham petrolünün varili 77,80 dolardan satıldı.

Fiyatlardaki düşüşte, ABD’de beklentileri aşan enflasyon verilerinin ardından ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz indirimlerine daha sonra başlayacağı yönündeki öngörülerin artması ve ülkenin ticari ham petrol stoklarının artacağı öngörüsü etkili oldu. talepte zayıflama.

ABD’de dün açıklanan verilere göre Tüketici Fiyatları Endeksi (TÜFE) Ocak ayında aylık bazda yüzde 0,3, yıllık bazda ise yüzde 3,1 arttı.

Analistler, piyasa varsayımlarının üzerinde gelen bilgilerin dünyanın en büyük ekonomisinde aktivitenin canlı kalmaya devam ettiğine işaret ettiğini, bunun da Fed’in faiz indiriminde tereddüt etmeyeceği beklentilerini güçlendirdiğini belirtti.

ABD’de enflasyonun beklentilerin üzerinde gerçekleşmesinin ardından dolar, değerli para birimleri karşısında değer kazanırken, dolara endeksli petrol fiyatları da aşağı yönlü baskı altında kaldı.

Ayrıca Amerikan Petrol Enstitüsü’nün (API) tahminine göre ülkedeki ticari ham petrol stokları geçen hafta bir önceki haftaya göre yaklaşık 8 milyon 520 bin varil arttı. Piyasa beklentisi stokların 2 milyon 600 bin varil artacağı yönündeydi.

ABD Enerji Bilgi İdaresi (EIA) bugün resmi petrol stok bilgilerini açıklayacak. Stoklarda artış olması durumunda petrol fiyatlarının düşüşünü sürdürmesi bekleniyor.

Öte yandan Orta Doğu’da devam eden jeopolitik gerginlikler petrol fiyatlarındaki düşüşü sınırlıyor.

Yemen’de İran destekli Husiler, ABD ve İngiltere savaş uçaklarının ülkenin batısındaki Hudeyde vilayetini hedef aldığını duyurdu.

Husilere bağlı Al-Mesirah televizyonunun haberine göre ABD ve İngiltere, Yemen’in batısındaki Hodeidah vilayetinin güneyindeki Tuhaita kentinde çeşitli bölgelere hava saldırıları düzenledi.

Husiler Pazartesi günü Kızıldeniz’de bir ABD gemisine saldırdıklarını duyurdu.

ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM) konuyla ilgili yaptığı açıklamada,

Açıklamada, varış yeri İran olan gemide hafif hasar oluştuğu ve mürettebatın herhangi bir yaralanma yaşamadığı belirtildi.

Brent petrolde teknik olarak gün içerisinde 82,75 ile 83,02 dolar aralığının direnç, 82,27 ile 82,06 dolar aralığının ise destek bölgesi olarak izlenebileceği belirtiliyor.

habertoroslar.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
nakliyat
Başa dön tuşu