Haber

Bornova’da ‘Bozkurt-Lotus Davası’ tartışıldı

Bornova Belediyesi ve Milli Eğitim Derneği İzmir Şubesi işbirliğiyle düzenlenen ‘Cumhuriyetimizin Kuruluş Yılı Lozan Barış Antlaşması’nın 100. Yılında Bozkurt-Lotus Vakası’ paneli Bornova Belediyesi Altındağ Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Merkezi Sivil Toplum Kuruluşları Kampüsü.

Uluslararası hukuk kitaplarında devletlerin yetkilerine ilişkin bir örnek olay olarak incelenen Bozkurt-Lotus Davası’nın ele alındığı panelin konukları, İzmir Barosu Eski Başkan Yardımcısı Av. Mustafa Çetin ve DEÜ. Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Milli Eğitim Derneği İzmir Şube Başkanı Dr. Münevver Aktaş doğdu. Ağustos 1926’da Midilli’de çarpışan Türk gemisi Bozkurt ile Fransız gemisi Lotus’un Türkiye-Fransa ortasında çıkardığı krizin ele alındığı panelde, Türkiye’nin hukuk alanındaki başarısı ve bu başarının Türkiye’ye kazandırdığı değer anlatıldı. uluslararası arena anlatıldı. Dava ile Türkiye’nin hiçbir koşulda yabancı imtiyazlarına talip olmayacağı tüm dünyaya ilan edilmiş oldu. Lozan Barış Antlaşması’nın önemi ve dünya barışı için değeri anlatıldı.

Bu yılın Lozan Antlaşması’nın 100. yıl dönümü olduğunu hatırlatan Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, “Bu antlaşma hem Türkiye hem de dünya barışı için eşsiz bir değer taşıyor. Bugün bu topraklarda hür yaşamamız bu zafer sayesindedir. Lozan’a çok daha fazla sahip çıkacağız” dedi.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

haber-malazgirt.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
nakliyat
Başa dön tuşu