Haber

BBP Genel Başkanı Destici Sivas’ta konuştu

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, 28 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turuna ilişkin, “Bütün amacımız en azından mevcut durumu koruyarak ikinci tur seçimleri kazanmak.” söz konusu.

Destici, partisinin Sivas İl Başkanlığı’nda gazetecilere yaptığı açıklamada, 14 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel Seçimlerinde Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci tura kaldığını hatırlattı.

28 Mayıs’ta yapılacak ikinci cumhurbaşkanlığı seçiminde de partisinin özverili bir şekilde sahada çalışacağını söyleyen Destici, Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yeni seçim siyaseti ve teröre ilişkin açıklamalarına değindi.

Destici sözlerini şöyle sürdürdü:

“Kılıçdaroğlu Bey ve yedililer hani seçim sonuçlarından sonra bariz bir soluklanma için seslerini duyuramadılar. Harika bir bunalıma girdiler, moralleri bozuldu ama iki gün sonra toparlayabildiler. .. Toplantı yaptılar.Sanırım kendilerine sunulan raporda iddialı bir şekilde seçime devam edebilmeleri için, Bir takım şeyleri tekrar etmemesini, tersini söylemesini, yani ‘U’ dönüşü yapmasını istemişler. Kılıçdaroğlu kampanya döneminde ne diyordu, yumruğunu masaya vuruyor, ‘özerklik şartını getireceğim’ diyor, ‘Türkiye’ye teslim edeceğim’ diyordu. Aynı şekilde yumruğunu masaya vurarak ‘Suriye’nin kuzeyinde bir tane daha olacak, PYD, YPG olsun’ dedi. Yapacağız’ Gerçekten gülüyorum, önemli bulmuyorum.”

Kılıçdaroğlu ile Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın görüşmesini değerlendiren Destici, “İlkeler konusunda samimilerse destek verecekleri adres Cumhur İttifakı’dır. Terör, teröristle kol kola yürümek var.Kılıçdaroğlu’ndan seçimi kaybedene kadar bir söz duydunuz mu, ağzından tek bir söz çıkmadı mı?

Destici şöyle devam etti:

“Herkesin ortak bir yanı Sinan Ogan’ın 5,2 oyluk çoğunluğunun ne Zafer ne de Sinan Ogan olması. Bu oyların bir kısmı o ittifakın ama çoğunluğu onların değil. Bunlar irtica oylarıdır. bu Memleket partisinin oyu Muharrem İnce’nin oyu Kılıçdaroğlu’nun adaylığına tepkinin oyu bunlar bu oyların tamamı ceplerinde değil o oyların önemli bir kısmı millete gelecek. İttifak ve cumhurbaşkanı adayı ne yaparlarsa yapsınlar.”

Destici, bir gazetecinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeniden seçilmesi konusunda bir tartışma olup olmadığını sorması üzerine, “İttifakımız bir pazarlık ittifakı değil. O yüzden bu bahisler hiç konuşulmadı. Bütün amacımız ittifakı sürdürmek. Şu anda ikinci tıp seçimlerini en azından mevcut durumu koruyarak kazanmayı hedefliyoruz. Bu bizim amacımız. Bu nedenle bu konu hiçbir zaman gündemimizde olmadı.” ifadelerini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
nakliyat
Başa dön tuşu