Haber

Ankara’dan Süleymani ve Mahmur’a karar! Türkiye fişi çekti: Gereğini yapmazlarsa…

Türkiye, tüm güvenlik birimleriyle koordineli olarak terörle mücadelesini yoğunlaştırdı. Terörü kaynağında yok etme stratejisiyle bölücü terör örgütünün tüm hücreleri “mikroskobik”seviyede görülüyor.

Kandil ve Metina ile birlikte Süleymaniye ve Mahmur’daki terör varlığına karşı mücadele edilmesi kararlaştırıldı. Süleymaniye bölgesi için terör örgütü PKK’nın lojistik transfer merkezi olması, teröristlerin eğitim aldığı, yaralı teröristlerin tedavi edildiği ve teröristlerin geçiş noktası olması nedeniyle bir braket daha açıldı. Ankara’dan PUK’ya “Terörle mesafenizi koruyun, gereğini yapın” mesajı veriyor. Aksi halde uygulanan yaptırımların ötesinde adımlar atılabileceğini açıkça belirtiyor.

Bölücü terör örgütünün Irak’ta örtülü Sünni-Şii ayrılığını istismar alanına dönüştürmeye çalıştığı belirlendi. Türkiye bu durumun önüne geçmek için düğmeye bastı. Türk diplomasisi, kaos yaratarak kendine alan açmaya çalışan bölücü terör örgütünün oyunları konusunda muhataplarını uyarıyor.

DAHA İLERİ ADIMLAR ATIYORUZ

Terörle mücadele doktrininin son ayağında Süleymaniye ve KYB için ayrı parantez açıldı. Son dönemde terör örgütü PKK ve türevlerinin lojistik transfer merkezi haline gelen Süleymaniye’nin, teröristlere eğitim verdiği, yaralı teröristlerin burada tedavi edildiği ve teröristlerin Türkiye’nin operasyon bölgelerine geçiş güzergahı olduğu belirlendi.

Bu noktada KYB’nin terörle arasına mesafe koyması gerektiğinin altı çizildi. Türk havalimanı geçen yılın nisan ayından bu yana Irak Süleymaniye Uluslararası Havalimanı’nı iniş-kalkış için kullanacak uçakların kullanımına kapatılmıştı. KYB’nin terör örgütüyle mücadele için gereğini yapmaması halinde Türkiye’nin daha ileri adımlar atacağı açıklandı.

SİLAHLI TERÖRİSTLER VE RADARDAKİ SİYASİ AYAK

Ankara, tüm sınırlarında terör örgütünün varlığına karşı mücadeleye girişti. Bu bağlamda Irak’ın kuzeyi ile Suriye’nin kuzeyi arasındaki ayrım ortadan kalktı. Türkiye, “Terörist nerede ise hedefimiz orası”stratejisiyle yoluna devam ediyor.

Suriye, İran ve Irak’taki silahlı teröristler gibi Avrupa Birliği ülkelerinde de güçlenen terörün siyasi boyutu da mercek altına alındı. Milli İstihbarat Teşkilatı’nın (MİT) gerçekleştirdiği operasyonlarla terör örgütünde uzun yıllar görev yapan teröristler etkisiz hale getirildi. “örgütün hafızası”da silinir.

TACİZE SERT MÜDAHALE

Türkiye’nin kararlı çabalarıyla tuzağa düşen terör örgütü, hava koşullarını fırsat bilerek varlığını kanıtlamak için Türkiye’nin üs bölgelerine yönelik taciz ve saldırılarını yoğunlaştırdı. Dün taciz ateşi açan teröristlere aynı şekilde karşılık verildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri, Suriye’nin kuzeyindeki Fırat Kalkanı bölgesinde taciz edici ateş açan 14 PKK/YPG’li teröristi ateş destek araçlarıyla etkisiz hale getirdi.

KAYNAK: SABAH GAZETESİ

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
nakliyat
Başa dön tuşu