Sağlık

Amacı nedir? Siyah Kadın Pedleri Sosyal Medya Kullanıcılarını Böldü!

Son zamanlarda sıkça karşımıza çıkan siyah pedler, sosyal medyada tartışma yaratarak kullanıcıları ikiye böldü. Bazıları kan döken kadınlar için yapıldığını ve iyi bir fikir olduğunu savunurken, bazıları da siyah üzerinde kanın yoğunluğu ve rengi belli olmadığı için israf olduğunu söyledi.

Bilmeden aldığımız pedleri gazete kâğıdına sarıp sarmalamakla ilgili tabularımızı toplum olarak hâlâ yıkabilmiş değiliz. ‘Ayıp, saklanması gereken durum’ algısıyla uğraşıyoruz.

Bu çaba içinde bir yandan var olmaya çalışırken bir yandan da sağlık mücadelesi veriyoruz. Biliyorsunuz uzmanlar ped kullanımının fazla olmadığını belirtiyor. Bu nedenle son yıllarda çeşitli ped alternatifleri ortaya çıkmıştır. Doğal, plastik ve kimyasal içermeyen pedlere ilgi arttı.

Bunlara ek olarak son zamanlarda siyah pedler de çıkmaya başladı. Çoğunlukla açık renk olan pedin siyaha dönüşmesine birden fazla kadın mana veremedi. Sebebi ise kadınların yoğunluğunun ve renginin siyah üzerinde görülmemesidir.

Siyah pedler de sosyal medya kullanıcılarını ikiye böldü. Bazıları kan döken kadınlar için yapıldığını ve yeterli bir fikir olduğunu savunurken, bazıları siyah üzerinde kanın yoğunluğu ve rengi görülemediği için israf olduğunu belirtti.

Bu konudaki görüşünüz nedir? Onu kullanır mısın?

haberbesiri.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
nakliyat
Başa dön tuşu