Haber

Ali Öztunç’tan Bakan Kurum’a: “TOKİ’nin şehit ailelerine yüzde 10’luk kontenjanı kurasız lojman verdiğine dair hükümetin yaptığı açıklama doğru mu?”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’a, “Hükümet yetkilileri sık sık TOKİ’nin şehit ailelerine yüzde 10’luk kontenjanla doğrudan konut verildiğini belirtiyor. Bu telaffuz doğru mu? Nerede diye sordu, Taşınmazlar nereden, ne pahasına ve hangi yöntemle veriliyor?

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un TOKİ ile ilgili talebiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi sundu. Öztunç, Bakan Kurum’dan şu soruları yanıtlamasını istedi:

“-Hükümet yetkilileri TOKİ’nin şehit ailelerine yüzde 10’luk kontenjan (başvuru yüzde 10’u) ile kura çekmeden doğrudan konut verildiğini sık sık dile getiriyor. Bu telaffuz doğru mu?

-TOKİ protokol ile Türkiye’nin neresinden, ne kadara ve hangi yöntemle belediyelere taşınmaz verdi? Taşınmazın verildiği belediyeler hangileridir?

2002 yılından bu yana talep örgütlenme modeli olan TOKİ ile belediyelere kaç konut yapılmıştır?

– Bir TOKİ şirketi olan Emlak Yönetim A.Ş. Kanal aracılığıyla kaç kişi (mimar, mühendis) TOKİ’de çalışmak üzere işe alındı? Bu alımların muayenesiz ve KPSS kuralı olmadan yapıldığı gerçeği mi?

sancaktepeajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
nakliyat
Başa dön tuşu