Haber

ABD, çip üretimini teşvik etmek için açıkladığı 39 milyar dolarlık destek paketini açtı.

ABD Ticaret Bakanlığı, çip üretimini teşvik etmek ve ülkeyi gelişmiş bir çip üretim merkezi haline getirmek amacıyla devreye aldığı 39 milyar dolarlık ek paketin başvurulara açıldığını duyurdu.

Konuyla ilgili bakanlık tarafından yapılan yazılı açıklamada, “İlk finansman imkanı çip üretim tesisi kurmak, modernize etmek ve projelerini büyütmek isteyen başvuru sahiplerine sağlanacak.” terim kullanıldı.

Açıklamada, 39 milyar dolarlık takviye paketi kapsamındaki projelerin değerlendirilmesinde başvuru sahiplerinin “kararlılığının” dikkate alınacağı kaydedildi.

Başvuranların inşaat projeleri için “ön anlaşma” yapmalarının değerli olduğuna işaret edilerek, 150 milyon dolardan fazla talepte bulunan kişilerden erişilebilir, güvenilir ve yüksek teknoloji kreşlerin tesislerine dahil edilmesi kuralı olduğu belirtildi. fonlarda.

Ticaret Sekreteri Gina Raimondo yaptığı açıklamada, “Çip ve Bilim Yasası, yeni nesil Amerikan yeniliğini başlatmak, ulusal güvenliği korumak ve küresel ekonomik rekabet gücümüzü korumak için tarihi bir fırsat sunuyor” dedi. değerlendirmesini yaptı.

Raimondo, “Amerika için çip projesini hayata geçirmeyi bitirdiğimizde, dünyanın en yeni çiplerin icat edilebileceği lider noktası olacağız” dedi. sözlerini kullandı.

Bakan Raimondo geçen hafta ABD’nin 2030 yılına kadar en az iki yeni büyük ölçekli çip üretim tesisi kurmayı planladığını duyurdu.

cip kanunu

ABD Lideri Joe Biden tarafından 9 Ağustos 2022’de ABD’de imzalanan CHIPS yasası, yerli yarı iletken üretiminin artırılmasını ve otomobilden elektroniğe kadar birçok parçada üretimde aksamaya neden olan çip sıkıntısının hafifletilmesini amaçlıyor.

Yasa, yarı iletken üretimi için 52,7 milyar dolarlık bir artışın yanı sıra yarı iletken fabrikalarının kurulmasını teşvik etmek için 4 yıl boyunca yüzde 25 vergi indirimi içeriyor.

haberserdivan.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
nakliyat
Başa dön tuşu