Haber

75. İstanbul Challenger – TED Açık Uluslararası Tenis Turnuvası başladı

‘Tenis Eskrim Dağcılık Kulübü’ tesislerinde düzenlenen ‘Istanbul Challenger – TED Open’ Uluslararası Tenis Turnuvası başladı. Bu yıl 4-10 Eylül ortasında ‘QNB Finansbank’ın katkıları ve ‘Grand Tarabya Otel’in konaklama sponsorluğuyla düzenlenecek turnuvanın basın toplantısı bugün gerçekleştirildi.

İstanbul Challenger TED Açık Uluslararası Tenis Turnuvası’nın geleneksel basın toplantısı The Grand Tarabya Otel’de gerçekleştirildi. TED, ATP Challenger takviminin turnuvalarından biri olan TED Open’ın basın toplantısında SporTurnuvada yarışacak olan Kulüp Başkanı Prof. Dr. Mehmet Tınaz, QNB Finansbank Genel Müdür Yardımcısı Enis Kurtoğlu, The Grand Tarabya Hotel Genel Müdürü Merve Kadıoğlu Sönmez, Turnuva Direktörü Melis Yafe ve Türkiye Şampiyonu Yankı Erel.

Ulusal ve uluslararası sporcuların yoğun ilgi gösterdiği turnuvada, son Türkiye Şampiyonası’ndan galip çıkan yeni Türkiye şampiyonu Yankı Erel, Cem İlkel, Altuğ Çelikbilek, Koray Kırcı ve Ergi Kırkın ile oğlu Leo Borg’un katılımıyla gerçekleşti. yurt dışından efsane Bjorn Borg, Radu Albot, Damir Dzumhur, Kimmer Coppejans ve Kwon Soonwoo gibi yıldızlar sahada olacak. 10 Eylül 2023 Pazar günü oynanacak final maçı öncesinde dünyaca ünlü tenisçi Mansour Bahrami de gösteri maçı yapacak.

“VARINI SPORDAN SPORA HARCAYAN BİR KULÜBÜZ”

Basın toplantısında konuşan TED Başkanı Prof. Dr. Mehmet Tınaz şunları söyledi:

“Turnuvamıza bu yıl yaklaşık 54 yabancı sporcu katıldı, bu bir terfi turnuvası. Bu turnuvadan çıkan sporcularımızın ilk 100’e girerek büyük turnuvalarda başarılar elde etmesi nedeniyle Uluslararası Tenisçiler Birliği turnuvamıza büyük önem veriyor. Yıllardır tenisin sponsorluğunu üstlenen QNB Finansbank, daha önce yurt içinde düzenlenen turnuvaların da finansörlüğünü üstlenmiş, bu turnuvanın 2 yıldır finansörlüğünü üstleniyor, bu yıl da Tarabya oteli gibi harika bir otel de turnuvamıza sponsor oldu.Bu sponsorluklar çok önemli. Dünyanın dört bir yanında katılan ve ayrılan oyuncuların gittiği maçlarda turnuvamızın tanıtımı açısından önemli. Değerli olduğunu düşünüyorum. ‘Ne organizasyon yapılırsa yapılsın sürekli olmalıdır’ düşüncesiyle ilerliyoruz. Örneğin, bu yıl bir yerden sponsor bulup 500 bin dolarlık bir turnuva düzenliyoruz ama seneye devam edemezsek hiçbir anlamı yok, turnuvamız 100 bin dolarlık Challenger seviyesinde. Bunu sürdürmek için elimizden geleni yapıyoruz. Spordan gelen her şeyi spora harcayan, Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı bir kulüp olduğumuzu kanıtladık. Bu açıdan sponsor bulmakta pek zorlanmıyoruz. Bu yılki turnuvanın bir diğer özelliği de tüm Türk sporcuların katılımı. Türkiye’nin seçkin erkek oyuncuları bu turnuvada yer alıyor ve umarım içlerinden biri başarılı olur.”

“SPOR FAALİYETLERİNİ GENİŞ KİTLELERE ULAŞTIRMAK İSTİYORUZ”

QNB Finansbank Bireysel Bankacılık ve KOBİ Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Enis Kurtoğlu, yaptığı açıklamada, “75. yılına giren Tenis için çok önemli bir turnuva ve Tenis Ekstrem Dağcılık Spor Kulübü 35 yıldır bu organizasyonu hiç aksatmadan düzenliyor. Farklı turnuvalara sponsor olan QNB Finansbank olarak geçen yıl Sayın Başkanımızın teklifiyle bu turnuvaya sponsor olmaya karar verdik. “Bunun gençler arasında sevilmesinde ve sevilmesinde katkısının büyük olduğunu düşünüyorum. Kurumsal vizyonumuz ve bakış açımızla örtüştüğü için bu yıl olduğu gibi önümüzdeki yıllarda da sponsor olmaya devam edeceğiz.”

Kurtoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

“Pazar günü düzenlenen Avrupa Şampiyonası hepimizi çok gururlandırdı; aynı zamanda doğru ve sürdürülebilir yatırımlar yapıldığında Türk sporcularının ne kadar başarılı olabileceğini görmemizi sağladı. Teniste çok değerli başarılarımız olsa da bu sporun da bir başarı olduğunu düşünüyoruz. Türkiye’de en çok yatırım yapılması gereken spor dallarından biri. O yüzden turnuvaların bunda büyük katkısı var. QNB Finansbank olarak müzik, spor gibi kültürel ve sanatsal faaliyetlerde sponsorluklarımız ve farklı yatırımlarımız var. Sporun da bu konulardan biri olduğunu söyleyebilirim. en öncelikli alanlar ortada. Benzer bakış açısıyla önümüzdeki yıllarda da devam edeceğiz.”

“BU YIL MEYDAN OKUYAN OLARAK FARKIMIZI YARATTIK”

Türkiye Şampiyonası’ndan galip çıkan yeni Türkiye şampiyonu Yankı Erel, “Uzun zamandır bu turnuvayı hiçbir TED katılımcısı kazanamadı, bu yüzden bununla gurur duyuyorum. Bugün, Uzun zamandır TED hayranı olmama rağmen Daves Cup ile çeliştiği için hiç oynamadığım TED Challenger, bugün dördüncü oyununu oynayacağım, saat 15.00’te sahaya gireceğim. Güçlü bir maç beni bekliyor. Benim için 1 ay önce maçta ona yenilmiştim. Bu sefer oyun planım hazır ve farklı bir oyunla sahaya çıkacağım. Liderimizin de dediği gibi şu anda dünya 3. sırasındayız. “Birçok turnuvaya katıldım, Challenger’da birçok turnuvaya katıldım ama böyle bir otel ve misafirperverlikle karşılaşmadım. Bu yıl Challenger olarak farkımızı belirledik. Bu ülkemiz adına çok gurur verici bir durum” dedi.

“ORGANİZASYON 10 EYLÜL PAZAR GÜNÜ SAAT 15:00’DA TEKLER FİNALİ İLE SONA ERECEKTİR”

10 Eylül Pazar günü saat 15.00’te tekler finali ile sona erecek organizasyonda, tenisçi Mansur Bahrami de aynı gün gösteri maçı yapacak. Turnuva, oynanacak final karşılaşmasının ardından ödül töreni ve Enbe Orkestrası konseriyle sona erecek.

Dünya tenisini yöneten ‘Tenis Profesyonelleri Derneği ATP Turu’ rehberliğinde düzenlenen Challenger serisi turnuvalarından biri olan ‘TED Open’, 35 yıldır kesintisiz olarak ülkemizde düzenleniyor. Eski adı ‘İstanbul Uluslararası Tenis Turnuvası’ olan ‘İstanbul Uluslararası Tenis Turnuvası’, 1936 yılında amatör olarak başlatıldı. ATP’nin kurulması ve tenisin profesyonelleşmesiyle birlikte 1978 yılından itibaren yeni adı ‘Istanbul Challenger’ düzenlenmektedir. 2003 yılında düzenlenen ATP tarafından serideki 44 ülkede 129 turnuva arasında en başarılı turnuva seçilerek 1. sırada yer almıştır. ‘2003 Challenger Ödülü’ne layık görüldü. Ödül, Fransa’da düzenlenen Paris Masters müsabakasında ‘TED Open’ Turnuva Yöneticisi Bekir Emre’ye dönemin bir numarası Roger Federer tarafından bizzat takdim edildi.

DÜNYA TENİSİNİN YILDIZLARINI BARINDIRDI

İstanbul Challenger, geçtiğimiz yıllarda Karlovic, Ancic, Kohlschreiber, Gasquet, Söderling, Berdych, Davydenko, Khachanov, Zverev, Dimitrov, Tsitspas gibi dünya tenisinin en iyi yıldızlarını ağırlamıştı. Turnuvaya dünya klasmanında ilk 200 arasında yer alan tenisçilerden yaklaşık 50’si katılıyor. TED Open, Türk tenisçiler için bir sıçrama tahtası olurken, Türk Tenisini dünya arenasında yükseltiyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
nakliyat
Başa dön tuşu